امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی شركت کامپیوتری

گزارش كارآموزی شركت کامپیوتری دسته: گزارش کارآموزی و کارورزی
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 38 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 66

واحد کارآموزی یکی از مهمترین واحدهای درسی است که دانشجویان ملزم به گذراندن این واحد می باشند این دوره از اهمیت زیادی برخوردار می باشد وزمانی مشخص میگردد که دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاهها ازلحاظ کار عملی وبکارگیری آموخته های تئوری خود درعمل ناتوانند

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

مقدمه

واحد کارآموزی یکی از مهمترین واحدهای درسی است که دانشجویان ملزم به گذراندن این واحد می باشند. این دوره از اهمیت زیادی برخوردار می باشد وزمانی مشخص میگردد که دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاهها ازلحاظ کار عملی وبکارگیری آموخته های تئوری خود درعمل ناتوانند.

همچنین این دوره جهت آشنایی با محیط کار وفضای حاکم برآن نیزمفیدمیباشد. لذا اینجانب بنا به رشته تحصیلی خود دریکی ازشرکتهای رایانه ای شروع به انجام فعالیت کردم.

این شرکت نزدیک به پنج یا شش سال است که فعالیت خود را آغازکرده است. ازجمله فعالیتهای این شرکت درزمینه های نرم افزار، سخت افزار، فروش انواع کامپیوتر، وسائل جانبی، تعمیرانواع کامپیوتروغیره میباشد.

دراین گزارش کار به بحث در مورد منابع تغذیه که شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن وچند مطلب دیگر می باشد می پردازیم.

 یکی از پر استفاده ترین لوازم برقی و با پیچیده ترین سیستمها کامپیوتر می باشد، تاریخچه کامپیوتر به شکل حرفه ای آن به 20 سال پیش تا به حال بر میگردد. قطعات کامپیوتر شامل مانیتور،کی برد، Case ، مادر برد و ... می باشد. که یکی از مهمترین این قطعات Case  می باشد.

Case به تنهایی فقط وظیفه نگهداری قطعات با استاندارد مکانی تعیین شده و خنک کردن قطعات و جدا کردن آنها (قطعات حساس) را از محیط اطراف بر عهده دارد. Case یک قسمت بسیار مهم در خود دارد که کار آن تبدیل برق و رساندن آن به ولتاژهای پایین در حد نیاز و استفاده اجزاء  داخل Case وقطعات در ارتباط با Case می باشد.

نام این قسمت بهتر است بگویم این قطعه Power یا منبع تغذیه می باشد. Power نقش بسیار مهم در حفظ قطعات و بالا بردن عمر مفید آنها دارد. و این موضوع سبب می شود که یکی از مهمترین قطعات سیستم به شمار آید و انتخاب Case خوب را مهم می سازد. Power چند نوع دارد که معروفترین آنها مدلهای AT وATX می باشد باتوانای مصرفی متفاوت که بر حسب نیاز انتخاب می شوند.

نکات و یادگرفته هایم در این چند صفحه نمی گنجد ولی امید وارم بتوانم مطالب مفید و سود مندی را روی صفحه کاغذ آورده باشم.

نگاهی ژرف به ساختار منبع تغذ یه

رده بندی منابع تغذیه

یک تولید کننده سیستم بایستی بتوانند مشخصات فنی منبع تغذیه ای که در داخل سیستمهایش از آن استفاده میکند را در اختیار شما قرار دهد. شما میتوانید اینگونه اطلاعات را در دفترچه راهنمای مرجع فنی سیستم و   یا بر روی بر چسبهائی که مستقیما بر روی منبع تغذیه نصب شده اند پیدا کنید. تولید کنندگان منبه تغذیه نیز میتوانند چنین اطلاعاتی را عرضه کنند. که اگر بتوانید تولید کننده آن را شناسائی کرده و از طریق وب مستقیما با آنها ارتباط بر قرار نمائید؛ارجحیت دارد. مشخصات ورودی ؛ بصورت ولتاژ و مشخصات خروجی به صورت آمپر در سطوح مختلف ولتاژ قید میشود .IBM  سطح Wattage خروجی را با عنوان Wattage Specified Output  گزارش می دهد . اگر تولید کننده منبع تغذیه شما Wattage  کلی را ذکر نکرده است؛ می توانید با استفاده از فرمول زیر ؛ مقدار آمپر را به مقدار وات تبدیل کنید:

Amps×Wattage = Volt

برای مثال اگر یک مادر برد 6 آمپر از جریان 5+ ولت مصرف کند؛ بر اساس این فرمول 30 وات مصرف خواهد داشت .

با محاصبه حاصل این ضرب برای هر یک از خروجیها و سپس اضافه کردن تمام نتایج به یکدیگر ؛ می توانید کل مقدار وات خروجی قابل تامین توسط منبع تغذیه خود را محاسبه نمائید .

جدول (1) خروجیهای رده بندی شده را در هر یک از سطوح ولتاژ خروجی مشخص شده توسط تولید کنندگان ؛ نمایش می دهد با وجود آنکه این رده بند یها دقیق هستند؛ اما برای واحدهائی با Wattage  بالا تر تا حدودی گمراه کننده می باشند.

Reted Output

235W

275W

300W

350W

400W

425W

                              Output Current (amps):

+5v                

22.0

30.0

30.0

32.0

30.0

50.0

+3.3v             

14.0

14.0

14.0

28.0

28.0

40.0

Max 5v and33

125W

150W

150W

215W

215W

300W

+12v              

8.0

10.0

12.0

10.0

14.0

15.0

-5v                

0.5

.05

0.5

0.3

1.0

0.3

-12v              

1.0

1.0

1.0

0.8

1.0

1.0

اضافه کردن یک خروجی 3.3+ ولتی به منبع تغذیه ؛ معادله را بطور قابل ملاحظه ای به هم می زند .جدول شماره (2) شامل اطلاعات مربوط به منبع تغذیه مختلف ATX است که دارای یک خروجی 3.3+ ولت هستند.

جدول [2]

Reted Output

100W

150W

200W

250W

300W

375W

                              Output Current (amps):

+5v                 

10.0

15.0

20.0

25.0

32.0

35.0

+12                

3.5

5.5

8.0

10.0

10.0

13.0

-5V                

0.3

0.3

0.3

0.5

1.0

0.5

-12V              

0.3

0.3

0.3

0.5

1.0

0.5

Calc output   

97.1

146.1

201.1

253.5

297.0

339.5

اگر خروجی کلی را با استفاده از فرمولی که قبلا معرفی کردیم محاسبه نمائید به نظر می رسد این منابع تغذیه خروجیهائی را تولید می کنند که از رده بندی آنها بسیار بالا تر است . برای مثال ؛خروجی مدل 300واتی به 7/354 وات می رسد . با اینحال توجه داشته باشید که منبع تغذیه یک حد اکثر خروجی ترکیبی 150 واتی نیز برای 3.3+ ولت و 5+ ولت دارد. این بدان معنی است که شما نمی توانید در یک زمان از حد اکثر نرخ خروجیهای3 /3و 5 ولتی استفاده کنید ؛ بلکه بایستی توان مصرفی 150 وات را بین آنها تقسیم نمائید . این نکته باعث می شود به مقدار منطقی تر5 / 308 وات برسد.

اکثر منابع تغذیه PC؛ در رده بندی 150 تا 300 وات قرار دارند . رده بند یهای پائینتر چندان مطلوب نیستند اما شما می توانید منابع تغذ یه سخت کاری را برای اکثر سیستمها تهیه کنید که دارای خروجی 600 وات و یا بیشتر باشند .

واحدهای 300 واتی (و بالا تر ) برای سیستمهای د سک تاپ و ایستاده (Tower)  با گزینه های کامل؛ توصیه شده اند. این تغذیه کننده ها ؛ هر ترکیبی از مادر برد و کارتهای توسعه و همچنین تعداد زیادی دیسک

درایو و سایر تجهیزات جانبی را به کار می اندازند. شما در اکثر موارد نمی توانید از حد رده بندی چنین  منابع تغذیه ای فراتر بروید ( پیش از هر چیز بخاطر آنکه سیستم شما دیگر جائی برای اقلام بیشتر را نخواهد داشت).

اغلب  منبعهای تغذیه طوری طراحی شده اند که عمومی طراحی شده اند که عمومی ویا بعبارت دیگر جهانی باشند. به همین خاطر است که منابع تغذیه علاوه بر توان 110 ولت؛ قادرند از جریان 220ولت 50هرتزی مو جوددر اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر ( ازجمله ایران) نیز استفاده کنند. اکثر منابع تغذیه ای که می توانند از 110 به 220 ولت سوئیچ کنند؛ این کار را به صورت خودکار انجام می دهند اما تعداد کمی ازآنها نیز شما را وادار می کنند تا کلیدی را در قسمت پشتی منبع تغذیه تنظیم کنید تا نوع جریانی که از آن استفاده خواهید کرد را مشخص نمائید.

اگر منبع تغذیه شما به صورت خودکار بین ولتاژهای ورودی سوئیچ نمی کند پیش از بکار گیری مطمئن شوید که تنظیمات ولتاژ آنها صحیح است . اگر در حالیکه منبع تغذیه برای استفاده از ولتاژ 220 ولتی تنظیم شده است ؛ آن را به برق شهری 110 ولتی وصل کنید؛ آسیبی نخواهید دید ؛ اما تا زمانیکه تنظیمات را تصحیح نکنید بد رستی کار نخواهد کرد . از سوی دیگر اگردر کشورهای که دارای ولتاژ شهری 220 ولتی هستند منبع تغذیه خود را در وضعیت 110 ولت قرار دهید؛ به احتمال قوی به آن صدمه خواهد زد .

مشخصات منبع تغذیه

علا وه بر خروجی برق؛ مشخصات متعدد دیگری در ایجاد یک منبع تغذیه با کیفیت بالا نقش دارند. ما در طول سالیان گذشته ؛ سیستمهای متعددی داشته ایم . تجربه ما نشان می دهد که اگر در اتاقی که چند سیستم در داخل آن مشغول بکار هستند یک مشکل برقی بروز کند؛ سیستمهائی که دارای منابع تغذیه ای با کیفیت و رده بندیهای  خروجی بالاتر؛ شانس بسیار بیشتری برای عدم مواجهه با اختلالات برقی دارند ؛ در حالیکه سایر سیستمها از کار می افتند.

منابع تغذیه با کیفیت بالا به محافظت از سیستمهای شما نیز کمک می کنند.

منابع تغذیه محصول تولید کنند گان معتبر  در صورت بر خورد با شرایط زیر؛ آسیب نخواهد دید:

-         قطع  کامل برق ؛ برای هر مد تی

-         هر نوع اشکال برقی

-         یک ضربه 200 ولتی به ورودی AC(برای مثال ؛ برخورد صا عقه)

منابع تغذیه مناسب ؛نشت جریان فوق العاده پائینی به Ground دارند (کمتر از 500 میکرو آمپر ). این ویژگی در زمانی که پریز دیواری شما فاقد اتصال Ground باشد و یا اتصال آن به درستی انجام نشده باشد دارای اهمیت زیادی است. همانطور که می بینید این مشخصات بسیار سخت بوده و بطور قطع نما یا نگر یک منبع تغذیه با کیفیت هستند . مطمئن شوید که منبع تغذیه شما با این مشخصات مطابقت دارد. شما می توانید از معیارهای دیگری نیز برای ارزیابی یک منبع تغذیه استفاده کنید. منبع تغذیه قطعه ای است که بسیاری از کاربران در هنگام خرید یک PC؛ توجه زیادی به آن نمی کنند و به همین دلیل بعضی از فروشندگان سیستم در مورد آن کوتاهی می کنند. بطور کلی ؛ یک فروشنده با اختصاص پول بیشتر به حافظه اضافی و یا یک درایو دیسک سخت بزرگتر ؛ بهتر می توان قیمت سیستم خود را افزایش دهد تا با نصب یک منبع تغذیه بهتر.

هنگام خرید یک کامپیوتر (ویا تعویض منبع تغذیه) بایستی تا حد امکان در مورد منبع تغذیه آن اطلا عات بدست آورید. با این وجود ؛  بسیاری از مصرف کنندگان از وازه های عجیبی که در مشخصات یک منبع تغذیه نمونه قید شود ؛ به وحشت می افتند. در اینجا تعدادی از عمومی ترین پارامترهای مو جود در برگه های مشخصات منابع تغذیه را به همراه مفهوم آنها مشاهده می کنید:J

(Mean Time Between Failures) MTBF  و یا (Time To FailureMean)MTTF:

میانگین زمانی (محاسبه شده) بر حسب ساعت که انتظار می رود منبع تغذیه در طول آن بدون مشکل کار کند.   منابع تغذیه معمولا دارای رده بندی MTBF هستند(برای مثال 100000 ساعت و یا بیشتر) که آشکارا نتیجه یک آزمایش واقعی نیست. در واقع ؛ تولید کنندگان از استانداردهای منتشر شده برای محاسبه نتایج بر اساس

 نرخ خطای قطعات داخلی منبع تغذ یه استفاده می کند.MTBF  نشان داده شده برای منابع تغذیه غالبا شامل فشار کاری است که منبع تغذیه برای آن در نظر گرفته شده (بر خسب درصد) و درجه حرارت محیطی که آزمایشها در آن انجام شده ؛ است.

-         دامنه ورودی (Imput Range یا دامنه عملیاتی) دامنه ولتاژی که منبع تغذیه آماده پذیرش آن از منبع برق AC است . برای جریان AC 110 ولتی دامنه ورودی متداول بین 90 تا 135 ولت است . برای جریان 220 ولتی این دامنه به 180 تا 270 ولت تغیر می کند.

-         Peak Inrush Current: با لا ترین مقدار جریان کشیده شده توسط منبع تغذیه در یک لحظه معین بلا فاصله پس از روشن شدن آن که به صورت آمپر در یک ولتاژ خاص بیان می شود هر چه این جریان کمتر باشد سیستم شوک حرارتی کمتری را تجربه خواهد کرد

-         Hold-Up Time  : مدت زمان (بر حسب میلی ثانیه) که یک منبع تغذیه می تواند پس از قطع برق ورودی ؛ خروجی های خود را در دامنه ولتاژ خاصی نگه دارد این ویژگی PC  شما امکان می دهد در صورت بروز AC ورودی ؛ بدون ریست شدن و یا بوت مجدد به کار خود ادامه دهد . برای منابع تغذیه امروزی مقادیر 15 تا 30 میلی ثانیه عمو میت دارند؛ مقادیر بالا تر ( طولا نی تر) بهتر هستند مشخصات ATX12V به حد اقل 17 میلی ثانیه اشاره دارد .

-         Transient Response : مدتی زمانی ( بر حسب میکرو ثانیه ) که یک منبع تغذیه برای برگرداندن خروجیهای خود به دامنه ولتاژ خاص پس از یک تغیر سریع در جریان خروجی به ان نیاز دارد . به عبارت دیگر؛ مدت زمانی که طول میکشد تا سطح برق خروجی پس از آن که یکی از ابزارهای داخل سیستم مصرف برق را آغاز و یا تمام می کند تثبیت شود منابع تغذیه در فواصل زمانی منظمی جریان مورد استفاده تو سط کامپیوتر را بر رسی می کنند. زمانی که یک ابزار در طول یکی از این فواصل زمانی مصرف برق خود را قطع می کند (مثلا هتگامی که درایو فلا پی به چرخش موتور خود خاتمه می دهد)؛ ممکن است منبع تغذ یه برای مدت کوتاهی ولتاژ زیادی را یه خروجی خود عرضه نماید این ولتاز اضافی Overshoot نا میده می شود و Trasient Response مدت زمانی است که در طول آن ولتاژ به سطح مشخصی بر میگرد. این مسئله برای سیستم در حکم یک شوک است و می تواند باعث بروز اشکال و یا از کار افتادن سیستم شود . Overshoot به عنوان مشکل مهمی که با منابع تغذیه سوئیچینگ همراه بوده ؛ در سالهای اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته است.Trasient Response گاهی به صورت فواصل زمانی بیان می شود و گاهی به صورت تغییرات خاصی در خروجی (برای مثال ؛ سطح توان خروجی تا زمانی که خروجی تا 20 درصد تغییر کند در داخل حد تنظیم شده باقی می ماند).

-         Overvoltage Protection نقطه اوج خاصی را برای هر یک از خروجی ها مشخص میکند که در آن ؛ منبع تغذیه آن خروجی را قطع می کند. مقاد یر می توانند بصورت درصد (مثل 120% برای3  /3ولت و 5 ولت ) و یا به صورت ولتاژ (مثل6 /4+ برای خروجی3 /3+ و 7 + ولت برای خروجی 5+) بیان شود .

-         Maximum Load Current  : بالا ترین مقدار جریانی ( بر حسب آمپر) که امکان تحویل بی خطر آن از طریق یک خروجی خاص وجود دارد. مقادیر آن به صورت آمیر آژها ی مشخصی برای هر یک از ولتاژ های خروجی بیان می شوند.با این مقادیر شما نه تنها قادر به محاسبه کل مقدار؛ توانی خواهیذ بود که منبع تغذیه قادر به تا مین آن است؛ بلکه می توانید تعداد ابزارهایی که از آن ولتاژهای مختلف استفاده کنند را محاسبه نمائید

-         Minimum Load Current : کمترین مقدار جریانی ( بر حسب آمپر) که بایستی از یک خروجی مشخص گرفته شود تا آن خروجی به کار خود ادامه دهد .اگر جریان کشیده شده از یک خروجی کمتر از مقدار حد اقل باشد ممکن است منبع تغذیه آسیب ببیند و یا اینکه به طور خودکار خاموش شود .

-         Load Regulation : هنگامی که جریان کشیده شده از یک خروجی مشخص کاهش یافته و یا  افزایش یابد؛ ولتاژ نیز تا حدودی تغیر کرده و معمولا با افزایش جریان ؛ افزایش می یابد Load Regulation تغیر ولتاژ برای یک خروجی مشخص به صورت انتقال آن از حد اقل بار به حد اکثر بار (و یا بر عکس) است . مقادیری که بر حسب یک درصد /+ بیان می شود ؛ معمولا از 1%- /+ تا 5%  -/+ برای خروجی های +12V, +5V,+3.3V تغیر می کنند.

-         Line Regulation : تغیرات بوجود آمده در ولتاژ خروجی هنگامی که ولتاژ AC ورودی از پایین ترین مقدار به بالا ترین مقدار در دامنه ورودی تغییر می کند. یک منبع تغذیه بایستی بتواند هر

-         ولتاژی در داخل دامنه ورودی خود را با یک تغییر 1% (یا کمتر) در خروجی خود اداره نما ید .

-         Efficiecy:نسبت توان ورودی به توان خروجی که به صورت در صد بیان میشود. در مورد منابع تغذیه امروزی ؛مقادیر 65% تا 85% عمومیت دارند. 15تا 35 در صد باقیمانده توان ورودی در طول فرایند تبدیل AC\DC به گرما تبد یل می شود . هر چند که کار ایی بالاتر به معنی حرارت کمتر در داخل کامپیوتر (موضوع همیشه جوشایند)و صورت حسابهای برق کمتری است؛اما این مسئله نبایستی به بهای دقت ؛ ثبات و ماندگاری منبع تغذیه تمام شود.                                    

-         AC Ripple ,Ripple & Noise,Ripple: متوسط ولتاژ تمام تاثیرات AC بر خروجیهای منبع تغذیه ؛ که معمولا بصورت میلی ولت   Peak-to-Peak  و یا در صد ولتاژ خروجی اسمی بیان می

 شود . هر چه این مقدار کمتر باشد ؛ بهتر است. واحد های با کیفیت بالا معمولا دارای نسبت Ripple 1 درصدی (یا کمتر) هستند که اگر بر حسب ولت بیان شود 1%  ولتاژ خروجی خواهد بود. درنتیجه ؛ برای خروجی 5+ ولت این مقدار به05 /0و یا 50 میلی ولت می رسد.

تصحیح عامل توان

اخیرا کارائی خط برق و تولید موج هماهنگ منابع تغذیه PC مورد برسی قرار گرفته است . این موضوع عموماتحت عنوان عامل توان تغذیه مورد برسی قرار می گیرد. توجه به عامل توان فقط بخاطر تقویت کارائی برق نیست ؛ بلکه به خاطر کاهش در تولید Harmonics Back بر، روی خط برق نیز هست. بطور اخص استاندارهای جدیدی در بسیاری از کشورهای اروپائی اجباری شده اند که Harmonics را به کمتر از مقدار خاصی کاهش می دهند . مدار مورد نیاز برای اینکار،PFC (Factor CorrrctionPower ) نامیده می شود.

عامل توان نشان می دهد که بازده مصرف توان الکتریکی تا چه حدی است و بصورت عددی بین صفر و یک بیان می شود. یک عامال توان بالا نشان می دهد که توان الکتریکی بصورت کار آمدی مورد استفاده قرار گرفته است ، در حالیکه مقادیر پائین آن نشاندهنده بکار گیری ضعف توان الکتریکی هستند. برای درک عامل توان، باید نحوه استفاده از برق را درک کنید .

معمولا دو نوع بار بر روی خطوط برق AC اعمال می شود:

-         مقاومتی (Resistive) : توان تبد یل شده به حرارت ، نور ، حرکت و کار

-         القائی (Inductive) : حفظ یک حوزه الکترومغناطیسی نظیر ترانسفورماتور و یا موتور

یک بارمقاومتی معمولا Working Power   نامیده می شود و بر حسب کیلووات ارزیابی می گردد. از سوی دیگر، یک بار القائی غالبا Power Reactive نا میده شده و با واحدKVAR ((Kilovolt-Amperes

سنجیده می شود. Working Power وReactive Power در کنار یکدیگر توان ظاهری را تشکیل می دهد که با واحد KVA(کیلووات آمپر) سنجیده می شود. عامل توان به صورت نسبت نیروی کاری به توان ظاهری اندازه گیری می شود(KW/KVA)  . عامل توان ایده ال، 1 است که در آن نیروی کاری و توان ظاهری برابر هستند.

درک مفهوم یک بار مقاومتی و یا نیروی کاری نسبتا آسان است. برای مثال، یک لامپ چراغ که 100 وات نور و حرارت تولید می کند. این یک بار مقاومتی خالص است. از سوی دیگر بار القائی تا حدودی دشوار است. یک ترانسفورماتور را در نظر بگیرد که دارای سیم پیچهائی برای تولید حوزه الکترومغناطیسی است و سپس جریانی را در مجموعه دیگری از سیم پیچها ایجاد می کند. برای اشباع سیم پیچها و تولید حوزه مغناطیسی به مقدار معینی توان نیاز داریم ، حتی در صورتیکه هیچ کاری در حال انجام نباشد.مبد ل برقی که به هیچ چیزی متصل نشده است،مثال خوبی است از یک بار القائی خالص.در اینجا یک مصرف توان ظاهری برای تولید حوزه ها وجود دارد،اما هیچ نیروی کاری وجود ندارد زیرا هیچ کارعملی انجام نمی شود.

هنگامیکه ترانسفورماتور به یک بار متصل شود، از هر دو نیروی وواکنشی استفاده می کند.بعبارت دیگر، توان برای انجام یک کار مصرف می شود(برای مثال،در حالتیکه مبدل در حال برق  رسانی به یک لامپ باشد) و توان ظاهری برای حفظ حوزه الکترومغناطیسی در سیم پیچهای مبدل مورد استفاده قرار می گیرد.در یک مدار AC ممکن است این بارها خارج از نظم و یا فاز باشند، به این معنی که آنها در یک زمان به اوج خود؛نمی رسند. این مسئله می تواند باعث ایجاد یک باز خوردHarmonic به خط برق می شود. شما مثالهائی از این حالت را در موردی مشاهده کرده اید که موتورهای الکتریکی باعث بروز اغتشاشاتی در تصویر تلوزیونهائی که به همان منبع برقی متصل شده اند،ایجاد می کنند.

PFC معمولا شامل اضافه کردن ظرفیت مدار برای حفظ نیروی القائی است، بدون آنکه توان اضافه ای را از خط بکشید. این مسئله باعث برابری نیروی کاری و توان ظاهری می شود که عامل توان را به 1 می رساند. اینکار معمولا به سادگی اضافه کردن چند خازن به مدار نیست، گر چه اینکار قابل انجام است و به آن تصحیخ عامل توان انفعالی گفته می شود تصحیح عامل توان فعال شامل یک مدار هوشمند تر است که طراحی شده تا با بارهای مقاومتی و القائی مطابقت داشته باشند بطوریکه از نظر پریز دیواری به یک شکل دیده شوند.

یک منبع تغذیه با PCF فعال، اغتشاشات کمتری را از منبع AC کشیده و دارای نرخ عامل توانی برابر 9/0 یابالا تراست . یک منبع تغذیه فاقد PFC،جریان شدیدا مغشوشی را می کشد که به آن بار غیر خطی نیز گفته می شود.عامل توان منبع تغذیه تصحیح نشده معمولا بین 6/0تا 8/0 است. به همین دلیل تنها 60% از توان ظاهری مصرف شده ، کار واقعی را انجام داده است.                                                                

کاهش صوت حسابهای برقی شما بخاطر داشتن یک منبع تغذیه مجهز به PFC قطعی نیست (این موضوع به نحوه اندازی گیری توان شما بستگی دارد)،اما به طور قطع باعث کاهش بار موجود بر روی سیم کشی ساختمان شما می شود. با PFC ، تمام توان ورودی به منبع تغذیه به کار واقعی تبدیل می شود و سیم کشها از بار اضافی خلاص می شوند. برای مثال اگر شما چند کامپیوتر را به یک مدار Breaker-Controlled واحد متصل کرده و متوجه شوید که متناوبا فیوز آن را می سوزانید ، می توانید به سیستمهائی با منابع تغذیه PCF سوئیچ کرده  و بار کاری مو جود بر روی سیم کشی را تا 40% کاهش دهید. در واقع با اینکار احتمال سوختن فیوز را کاهش می دهید.

(International Electrical Committee) IEC استانداردهائی را در زمینه سیستم تغذیه عمومی با فرکانس پائین منتشر کرده است. استانداردهائی را در زمینه سیستم تغذیه عمومی با فرکانس پائین منتشر کرده است. استانداردهای ابتدائی،555.2 (Harmonics) و555.3  (Flicker) بودند اما آنها تا کنون بارها اصلاح شده اند و در حال حاضر به ترتیب بصورت IEC 1000-3-2  وIEC 1000-3-3 در دسترس قرار دارند. بر اساس بخشنامهEMC، اکثر ابزارهای برقی فروخته شده در کشورهای اروپائی عضو، بایستی با استانداردهای IEC مطابقت داشته باشند. استانداردهای IEC 1000-3-2/3 در سالهای 1997و1998 الزامی شدند. اگر در کشورهائی که PFC در آنها الزامی است زندگی نمی کنید،ما قویأ به شما توصیه می کنم از منابع تغذیه PC با PFC فعال استفاده کنید. مزیت اصلی منابع تغذیه PFC در این است که آنها باعث داغ شدن سیم کشی ساختمان و یا اغتشاش در شکل موج منبع AC نمی شوند و تداخل کمتری را برای سایر وسایل موجود بر روی خط ایجاد می کنند.

گواهینامه های سلامت منبع تغذیه

آژانسهای متعددی در سرتا سر جهان اقدام به صدور گواهینامه سلامت و کیفیت برای قطعات الکتریکی و الکترونیکی می نمایند. شناخته شده ترین آژانس در ایالات متحده ،(UL) Underwriters Laboratories Ic.  است. استاندارد 1950 UL# (نسخه سوم استاندارد سلامت تجهیزات IT شامل تجهیزات تجاری الکتریکی)، منابع تغذیه و سایر قطعات PC را پوشش می دهد.شما همیشه در هنگام خرید منبع تغذیه و سایر ابزارها باید مواردی را انتخاب کنید که توسط UL تائید شده اند. هر چه که غالبا در این مورد گفته می شود که تمام محصولات خوب دارای گواهینامه UL نیستند، اما هیچ محصول بدی هم این گواهینامه را ندارد.

در کانادا محصولات الکتریکی و الکترونیکی توسط آژانس استانداردهای کانادائی (CSA) تائید می شوند. معادلهای آلمانی آن شامل Tv Rheinland و VED هستند و مو سسه NEMKO نیز در نروژ فعالیت دارد. این موسسات مسول صدور گواهینامه محصصولات در سرتا سر اروپا هستند . تولید کنندگان منابع تغذیه ای که محصولات در سرتاسر اروپا هستند. تولید کنندگان منابع تغذیه ای که محصولات خود را در یک بازار جهانی عرضه می کنند بایستی محصولاتی داشته باشند که حداقل توسط UL ، CSA و TV  تائید شده باشند.

جدا از گواهینامه های نوع UL، بسیاری از تولید کنندگان منبع تغذیه (حتی معروفترین شرکتها)ادعا می کنند که محصولاتشان دارای یک گواهینامه Class B از کمسیون ارتباطات فدرال است. به این معنی که آنها با استانداردهای FCC برای تداخل فرکانس رادیوئی و الکترومغناطیسی (EMI/RFI) مطابقت دارند. با این حال، این یک موضوع بحث انگیز است زیرا FCC منابع تغذیه را بعنوان یک قطعه مجزا گواهی نمی کند. بند47 قوانین فدرال، قسمت 15 ، بخش 15.101(c) به این شرح است:

"FCC در حال حاظراقدام به صدور مجوز برای مادربردها، کیسها و منابع تغذیه داخلی نمی نماید. فروشندگانی که مدعی ارائه کیسها، مادربردها و یا منابع تغذیه داخلی دارای گواهینامه FCC هستند، در این مورد صادق نیستند."

در واقع، یک گواهینامه FCC تنها می تواند مجموعا برای یک واحد مبنا که شامل یک کیس کامپیوتر، مادربرد و منبع تغذیه می شود ، صادر گردد. بنا بر این ، منبع تغذیه ای  که توسط FCC تائید شده ، عملا همراه با یک مادر برد و کیس خاص گواهی دریافت کرده است که لزوما همان کیس و مادربرد مورد استفاده در سیستم شما نیستند، با اینحال ، این بدان معنی نیست که تولید کنندگان در حال فریب دادن شما هستند و یا اینکه منبع تغذیه شما نا مرغوب است . در واقع منظور ما اینست که در هنگام ارزیابی منابع تغذیه ، باید در مورد گواهینامه FCC توجه کمتری را نسبت به سایر عوامل نظیر گواهنامه UL مبذول کنید.

بارگیری اضافه از منبع تغذیه

بطور تاریخی، بزرگترین دلیل مشکلات Overload منابع تغذیه، پر کردن شیارهای توسعه و اضافه کردن درایوهای بیشتر است. دیسکهای سخت متعدد، درایوهای CD-ROM و درایوهای فلاپی می توانند فشار کاملی را بر منبع تغذیه سیستم اعمال کنند. مطمئن شوید که برای بکار انداختن تمام درایوهائی که در نظر دارید نصب کنید، توان 12V کافی را دارید. سیستمهای ایستاده (Tower) خصوصا می توانند مشکل ساز باشند زیرا دارای فضاهای زیادی برای نصب درایوها هستند. این مسئله که کیس شما دارای فضای اضافی برای ابزارها می باشند به این معنی نیست که منبع تغذیه شما نیز بتواند آنها را پشتیبانی کند . مطمئن شوید که  توان +5v کافی برای بکار انداختن تمام کارتهای توسعه خود(خصوصا کارتهای CI ) را در اختیار دارید . این مسئله تا حدودی محافظه کارانه است، اما به خاطر داشته باشید که اکثرکارتها کمتر از حد اکثر ممکن، جریان می کشند، جدید ترین پردازنده های امروزی می توانند احتیاجات جریانی بسیاربالائی برای تغذیه های +5v و +3.3v داشته باشند . هنگام انتخاب یک منبع تغذیه برای سیستمتان ، اطمینان حاصل کنید که هر نوع ارتقا پردازنده در آینده را به حساب آورده اید. بسیاری از مردم برای تعویض تجهیزات مو جود با یک نسخه ارتقا یافته از آنها ، تا زمان از کارافتادن این تجهیزات صبر می کنند. اگر از نظر بودجه در محدودیت قرار دارید، این گرایش تا زمانیکه چیزی از کار نیفتاده ، ان را تعمیر نکنید می تواند الزامی باشد. با اینحال منابع تغذیه در یک زمان بطور کامل از کار نمی افتند. آنها می توانند در دوره های متناوب دچار اشکال شوند و یا اینکه اجازه بالا و پائین رفتن سطوح توان ورودی به سیستم را بدهند،که نهایتا منجر به عملکرد ناپایدار سیستم خواهد شد. شما ممکن است یک اشکال نرم افزاری را عامل از کار افتادن سیستم خود بدانید، در صورتیکه مجرم اصلی ، منبع تغذیه ای است که بیش از حد بار گذاری شده است. اگر برای مدت زیادی از منبع تغذیه خود استفاده کرده اید و بعدا سیستم خود را به شیوه های مختلف ارتقا داده اید ، باید منتظر مشکلاتی نیز باشید.هرچند که قطعا جای مناسبی برای محاسبات دقیق مصرف برق مورد بحث در این مقاله وجود دارد ، بسیاری از کار بران با تجربه PC شیوه محاسبه توان "نگران نباش" را ترجیح می دهند . این تکنیک شامل خرید و یا تولید یک سیستم با یک منبع تغذیه 300 واتی (یا بالا تر) با کیفیت بالا ( و یا ارتقاء یک سیستم مو جود به چنین منبع تغذیه ای ) است. پس از آن می توانید سیستم خود را آزادانه ارتقاء دهید، بدون آنکه نگران مصرف برق آن باشید.

پیشنهاد ما یک منبع 425 واتی از یک تولید کننده خوشنام است، که احتمالا برای بسیاری از کاربران معمولی بیش از حد بالا است . اما برای افرادی که یک سیستم را برای مدتی طولانی نگه می دارند و ارتقائهای متعددی را بر روی آن اعمال می کنند، این یک انتخاب فوق العاده است.

وقتی از آ ن استفاده نمی کنید، خاموشش کنید

آبا زمانیکه از یک سیستم استفاده نمی کنید، باید آن را خا موش نمائید؟

برای پاسخگوئی به این پرسش تکراری ، باید بعضی از موارد را در باره تجهیزات الکتریکی وآنچه که باعث خرابی آنها می شود، درک کنید. این دانسته های خود را با اطلاعات مربوط به مصرف برق، هزینه و سلامتی ترکیب کنید تا به نتیجه برسید. از آنجائیکه شرایط می توانند متفاوت باشند، بهترین جواب برای شما ممکن است بر حسب نیازها کاربردهای خاص شما با پاسخ دیگران تفاوت داشته باشد.

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : كارآموزی شركت کامپیوتری , تصحیح عامل توان , رده بندی منابع تغذیه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر