امروز: سه شنبه 29 اسفند 1402
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تاثیرات مثبت توریست

تاثیرات مثبت توریست دسته: باستان شناسی
بازدید: 8 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 109 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 88

اهمیت صنعت گردشگری تنها در بعد اقتصادی آن خلاصه نمی شود ابعاد فرهنگی ، اجتماعی و پیامدهای سیاسی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

تاثیرات مثبت توریست

فصل اول 
کلیات پژوهش 
مقدمه 
اهمیت صنعت گردشگری تنها در بعد اقتصادی آن خلاصه نمی شود . ابعاد فرهنگی ، اجتماعی و پیامدهای  سیاسی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و تأثیر مثبت این صنعت در موضوعاتی چون محافظت از میراث فرهنگی ، پیشگری از تروریسم ، اشتغال زایی ، تعاملات فرهنگی با دیگر جوامع و در پی آن بحث گفتگو تمدنها ، بخوبی نمایان است . 
این مهم زمانی به وقوع  خواهد پیوست که برنامه ریزیها مدون و کلان ، مدیریت صحیح در برنامه ریزیهای جهانگردی ، سیاستگذاری درست و هوشمندانه جهت مقابله با چالش در پیش رو و استفاده از فرصت های متنوعی که این صنعت در حوزه های مختلف در کشور ایجاد می کند و نیز با استفاده از نقد و بررسی چالش های اصلی برنامه های توسعه و عمران پنج ساله اوّل تا چهارم در راستای توسعه پایدار و پویا ، کسب پرستیژ ( اعتبار ) میان  دیگر کشورها ، نمایاندن چهره واقعی ایران پس از اقلاب به جهانیان  و تغییر دیدگاه و نگرش آنان نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد . هر چند با وجود شفاف نبودن رویکردهای اساسی توسعه گردشگری در ایران و عدم داشتن و ارائه اطلاعات جامع زیر بنایی لازم ، توسعه این صنعت عظیم در کشورمان را با مشکل عدم تدوین برنامه ریزی  جامع چند ساله مواجه ساخته است ، لیکن ازدیاد گردشگران خارجی در خلال چند سال اخیر مبیّن  این نکته است که تجربیات خوبی در این راستا بدست آمده است که امید می رود این روند همچنان رشدی صعودی داشته باشد ، هر چند حوادث منطقه خاور میانه و بخصوص تحولات در خلیج فارس در آن بسیار تأثیر پذیر است . 
2- طرح موضوع ( بیان مسئله ) 
در حوزه سیاست و روابط بین الملل مسائل مختلفی مورد بررسی و ارزیابی کارشناسان و دانشجویان این رشته قرار گرفته است ، از بررسی موردی کشورهای مختلف جهان گرفته           و تعاملات آن کشورها در سطح منطقه و بین الملل تا بررسی مسائلی چون منافع ملی ، جهانی شدن ، امنیت و ... در میان رساله ها و کتب مختلفی که دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین الملل ارائه میدهند بندرت به مقوله گردشگری بر می خوریم . 
عدم توجه به این مسئله از اهمیت آن نمی کاهد ، حملات  تروریستی یازدهم سپتامبر در ایالات متحده آمریکا ، انفجارات اخیر در شهر لندن مبین این نکته بود که جهان کنونی با تمامی پیشرفتها و فن آوری  و تکنولوژی  بالایی که دارد بسیار آسیب پذیر و شکننده است در چنین فضای رعب آور و خصومت انگیز توسعه و تقویت تعاملات جوامع بشری می تواند یکی از مهمترین راههای تخفیف  و کاهش  تنش و نزاع  بین جوامع باشد و این مهم به بهترین شکل خود از طریق توسعه جهانگردی و گردشگری امکان پذیر است . 
Interachtions
 Tourism
Conflict 
1 Tension
بسیاری از کارشناسان معتقدند که صنعت گردشگری قادر است اقتصاد یک کشور را کارآمدتر کند ودراین راستا کتابهاومقالات بسیاری به رشته تحریردرآمده است که درجای خودحائز اهمیت است.
ما در این رساله سعی داریم که ابعاد دیگر این صنعت پویا را در کشورمان بخصوص از نقطه نظر گسترش  واسط روابط مستقیم بین جمعیتی ( ایران و جهان ) بررسی کنیم و پیامدها ی متنبح از این صنعت نظیر افزایش درآمد سرانه کشور ، معرفی صنایع دستی و تولیدی ایران ، معرفی فرهنگ و تمدن بزرگ ایرانی و از همه مهمتر تأثیر مثبت این تعاملات بر افکار عمومی جوامع بشری که در اثر تبلیغات فراوان غالباً دارای پیش ذهن نادرست و خصمانه ای نسبت به کشورمان هستند مورد ارزیابی قرار دهیم . 
امید آنکه این مختصر بتواند جرقه ای باشد برای دیگر عزیزان پژوهشگر که در این حوزه به کار و تحقیق بپردازند که از این حیث و در این زمینه کشورمان بسیار محجور و غریب است . 
2 Tourism Industry
3- اهمیت موضوع و ضرورت آن 
    اهمیت موضوع مورد بحث را می توان در موارد زیر خلاصه کرد : 
در ابتدا پاسخ به سئوالات اصلی این رساله و آن اینکه گردشگری و توسعه آن سبب گسترش تعاملات بین جوامع ( ایران و جهان ) خواهد شد یا خیر و تلاش جهت بررسی آن از نظر روابط بین الملل . آنگاه با استفاده از منابع مورد نظر به تحلیل توصیفی و شرح مسئله می پردازیم که در این راستا به مقایسه سیاست های صورت گرفته در خصوص صنعت گردشگری در برنامه های عمرانی کشور می پردازیم و با ارزیابی و تحلیل سعی بر بیان نقاط قوت و ضعف این برنامه ها داریم و نیز به ارائه راهکار و پیشنهاد جهت ارتقای این صنعت عظیم می پردازیم . 
4- اهداف 
    اهداف کلی این رساله شامل 2 بخش اهداف کلی و اهداف جزئی است که به شرح هر یک از آنان می پردازیم . 
1-4- اهداف کلی 
یکی از مهمترین اهداف این رساله ارزیابی و تحلیل تأثیرات مثبت توسعه توریسم ( گردشگری ) در ایران  از نظر روابط بین الملل است . مسئله گردشگری در کشورمان مورد نقد و ارزیابی کارشناسان و دست اندرکاران مرتبط با این رشته صورت گرفته است و بارها از نظر فواید می توان مقاله و یا کتابی در مورد نقش این صنعت در تغییر نگرش جوامع ایرانی و غیر ایرانی نسبت به کشورمان و ارزیابی این تغییر دیدگاه و تأثیرات آن بر کشور مطلبی یافت . 
3
در نتیجه با بررسی و ارزیابی تأثیرات می توان در تدوین سیاستگذاریهای کلان در این زمینه به کارشناسان مرتبط کمک شایانی نمودتا بتوانندازاین صنعت به نحواحسن به عنوان یکی ازمولفه های مؤثر در سیاست خارجی نیز بهره گیرند . 
2-4- اهداف جبری 
بیان ضرورت ایجاد تعاملات بین جمعیتی ( ایران و جهان ) از طریق گردشگری پایدار و تأکید بر این نکته که گردشگری پایدار و بسط آن می تواند در تعاملات بین جمعیتی تأثیری مثبت داشته باشد و بایستی در این راستا با جدّیت تلاش نمود . عدم توجه و یا بی توجهی به این صنعت عظیم تأثیرات زیانباری دارد که متضرر اصلی آن کشورمان می باشد . 
از دیگر اهداف نگارنده تبیین توسعه گردشگری از دیگر ابعاد چون بُعد فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی ، تأثیر مثبت  آن بر محیط زیست و میراث فرهنگی و ... می باشد زیرا با بیان این تأثیرات می توان مسئله را از بعد روابط بین الدول بهتر  و شفاف تر بیان نمود . 
شاید بتوان از نظر روانشناختی به این مسئله پرداخت بازدید گردشگر داخلی و خارجی از اماکنی که کمتر موردتوجه قرار می گرفتند(روشتاهای دور تاریخی(ابیانه)غارهای تاریخی(غارهای لرستان) غارهای آبی که کمتر مطرح بودند ( غار آبی کلته خور زنجان ) و ... ) به ساکنان بومی آن مناطق به جز رونق اقتصادی که نصیب آنان می کند حس افتخار ، اعتماد  به نفس ، مباهات و ...  را نیز القا می کند و در نهایت به تقویت حس میهن پرستی آنان می انجامد و معضل (( عدم خودباوری )) جوانان ، فرار جوانان به آنسوی مرزها را کاهش دهد . 
4
5- فرضیه ها : 
الف ) فرضیه اصلی : 
توسعه صنعت گردشگری عامل اصلی کاهش تنش بین ایران و جامعه جهانی است . 
ب) فرضیه فرعی : 
توسعه صنعت گردشگری و گسترش  روابط بین جمعیتی ( ایران و جهان ) منجر به معرفی بازارهای اختصاصی و صنایع تولیدی ایران خواهد شد و نیز افزایش درآمد سرانه و تنوع بخشیدن  به منابع درآمدی کشور را موجب خواهد شد . 
1-5- سوالات : 
سوالات خود از 2 قسمت یعنی سوال اصلی و سوالات فرعی تشکیل شده است . 
1-1-5- سوال اصلی 
آیا توسعه گردشگری در ایران به گسترش تعاملات سیاسی – اجتماعی با دیگر جوامع می انجامد ؟ 
2-1-5- سوالات فرعی 
- آیا توسعه گردشگری در ایران سبب جلب سرمایه های خارجی و افزایش تولید نا خالص ملی می شود ؟ 
- پیامدهای اقتصادی صنعت گردشگری در ایران چگونه است ؟ 
- میزان درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری در کشور نسبت به دیگر کشورها چگونه است ؟ 
- تفاوت نظرات افراد خارجی واردنشده به ایران باقبل ازورودشان به کشورمان چگونه بوده است؟ 
5
- علت سرمایه گذاری اندک دولت در این صنعت و عدم هماهنگی سازمانهای مرتبط با این صنعت چیست ؟ 
- تحولات در صنعت گردشگری پس از تأسیس سازمان گردشگری و سازمان میراث فرهنگی در کشورمان چیست ؟ و با گذشته چه تفاوتی در سیاستگزاری  امور دارد ؟ 
6
پی نوشت های فصل اول : 
1. محمود سریع القلم ، روش تحقیق در علوم سیاسی  ، چاپ دوم ، ( تهران : نشر و پژوهش فروزان روز ، 1381 ) 
2. محمد رضا حافظ نیا ، مقدمه ای بر روش تحقیق  در علوم انسانی ، چاپ هشتم ،        ( تهران  انتشارات سمت ، 1382 ) 
3. ابولقاسم طاهری ،روش تحقیق در علوم سیاسی،چاپ دوم،( تهران : نشر قدس ،1382 ) 
فصل دوم
1- روش گردآوری اطلاعات : 
2- مفاهیم و تعریف 
1-2- مفهوم سیاست 
1-1-2- روابط بین الملل 
2-1-2- جامعه جهانی 
2-2- سازمانهای بین المللی
3-2- توسعه پایدار 
1-3-2- توسعه پایدار گردشگری 
4-2- فرهنگ 
1-4-2- فرهنگ پذیری 
- پاورقی های فصل دوم 
1- روش گردآوری اطلاعات 
تحقیق فوق ، بر اساس ماهیت و روش در زمره تحقیقات توصیفی – تحلیلی است ، که با استفاده از روش کتابخانه ای – تحلیل محتوا  به بررسی مسائل مورد نظر پرداخته نشده است . در این خصوص ، سعی شده است از منابع  در دسترس چون : 
کتب مرتبط ، استفاده از فصلنامه ها و ماهنامه های تخصصی ، مقالات ، روزنامه ها ، گزارشات پژوهشی ، پایان نامه های تحصیلی ( که متأسفانه در مورد موضوع مورد نظر بندرت پایان نامه ای یافت می شد ) و استفاده از سیستمهای اطلاع رسانی رایانه ای که در ارتباط با موضوع مورد پژوهش بودند بهره گیریم . 
2- مفاهیم و تعاریف :  
1-2- تعریف سیاست : 
تعاریف زیادی از سیاست شده است ، از جمله : ''سیاست ، علم  فرمانروایی بر کشورهاست '' ،        '' سیاست ، فن و عمل فرمانروایی بر جوامع انسانی است ''  ، در هر دوی این تعریف ها سیاست را امری مرتبط با قدرت می بینیم ، چه این قدرت بصورت سازمان یافته ( دولت ) باشد و یا در جوامع گسترده تری باشد . بر تران دوژنل استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه پاریس سیاست را 
1
بررسی و شناخت ریشه ای هر گونه اعمال قدرت و نفوذ می داند و قدرت را به مفهوم واژه ای آن در نظر می گیرد ، به هر صورت (( علم سیاست )) تحلیل و مطالعه نظم در توزیع قدرت بین واحدهای سیاسی کم و بیش با ثبات و پیشرفته است  که در آن رفتار دولتها بر اساس منافع ملی است و عملکرد آنان نیز بر اساس عناصر شکل دهنده قدرت دولت و یا گروههای دولتی می باشد.
آقای ابوالحمد ، سیاست را بررسی اشکال مختلف قدرت در جامعه انسانی می داند ، از آنجائیکه قدرت قادر است اشکال گوناگون به خود  بگیرد و از اقتدار که نوع عالی قدرت است آغاز        می گردد  و به زور و تسلط که نوع قدرت صرف و بدون هیچ ملاحظه هنجاری و ارزشی است ، ختم می گردد . واژه هایی مانند نفوذ ، فشار ، اعتبار ( پرستیژ ) و بعضاً ایدئولوژی می تواند از اشکال قدرت باشند . نقاط میانی بین اقتدار و اجبار ار می پوشانند . 
آنچه در تمامی این تعاریف مشترک است آن است که مهمترین پدیده ثابتی که در علوم سیاسی موضوع اصلی است پدیده دولت است  ، یعنی عامل کمّی در تعریف سیاست حول موضوع دولت محدودیت دارد و دولت هم رابطه بسیار تنگاتنگ با قدرت دارد . شاید بتوان بطور خلاصه سیاست را علمی دانست که تمام اشکال روابط قدرت را در زمان و مکانهای گوناگون شامل می گردد و چگونگی اعمال این قدرت را نشان می دهد .
Fundamental – Theorerical  Researches*
Des  criptive – Analgtic  Researches**
Power ***
2 Authotity****
1-1-2- روابط بین الملل : 
روابط بین الملل به مجموعه کنش ها و واکنش های اعضای جامعه بین المللی برای تأمین منافع و مصالح خویش یا دفع ضررهای احتمالی می گویند .  بدین ترتیب روابط بین الملل به ارتباطات میان دولتها محدود نمی گردد . در هر کشوری گروههای اجتماعی فعالی وجود دارند که با گروههای مشابه خود در دیگر کشورها جهت انجام اهداف ارتباط بر قرار می کنند و نهادهایی را بوجود می آورند و یا سازمان هایی را تشکیل می دهند .    
اگر در ارتباط  صورت گرفته ما بین این گروهها ارزش های قابل توجه ای که در زندگی بین المللی تأثیر گذار باشند رابطه بین المللی خوانده می شود . 
هالتی اصطلاح روابط بین الملل را جدا از سیاست بین الملل می داند و مطالعه روابط بین الملل را شامل بررسی سیاست های خارجی یا روندهای سیاسی میان ملل می داند ، هر چند دیگر جنبه های روابط  میان جوامع مختلف و مطالعات اتحادیه های بین المللی ، جهانگردی ، تجارت بین الملل ، حمل و نقل ، ارتباط و گسترش اخلاق و ارزش های بین المللی را نیز در نظر می گیرد .  
اصطلاح روابط بین الملل مربوط است به تمام اشکال و حالات متقابل یا داد و ستد بین اعضا و بازیگران مستقل در صحنه جهانی جوامع و جوامع ملی است . مطالعه روابط بین الملل شامل تجزیه و تحلیل سیاست خارجی یا فراگردهای سیاسی میان ملتها در مفهوم کلی آن است ، در زمینه های اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و غیره اطلاق می گردد . 
 Institutions*
International  Unions**
Political  Process ***
3
دانش روابط بین الملل محصولی است مستقل و وجه بارز آن تعاملات ،  درگیری و یا داد و ستد واحدهای سیاسی مستقل است و هیچ مقام و ارگان بر آنان نظارت ندارد . 
روابط بین الملل شامل امور و مسائلی است که زائیده انبوهی از داده ها ، نیروها ، پدیده ها و حوادثی است که سیاستگذار ممکن است اساساً  به نتایج  و پیامدهای احتمالی آنها آگاهی و حساسیت نداشته باشد به عبارت دیگر تنها حاصل آن جمع جبری سیاست های خارجی کشورها نیست بلکه طیف وسیعتری را در بر می گیرد  که در آن تعاملات و داد و ستد واحدهای سیاسی صورت می گیرد . 
بطور خلاصه  می توان روابط بین الملل را چنین تعریف کرد ؛ مجموعه کنش های اعضای جامعه بین الملل جهت تأمین منافع خویش و یا دفع ضررهای احتمالی  را می گویند  ، و با توجه به تشکیل نهادها و گروههای مشابه در دیگر کشورها و رابطه این نهادها  و سازمانها با یکدیگر رابطه دولتها با یکدیگر بیشتر شده  و روابط در سطح بین المللی بر قرار  می گردد .  
بطور کلی در یک مطالعه جامع  از روابط بین الملل بسیاری از گروههای معتبر و قدرتمند اجتماعی ، ملتها ، پیمان های منطقه ای و ...  را باید در نظر گرفت . 

فصل اول کلیات پژوهش 

مقدمه 

اهمیت صنعت گردشگری تنها در بعد اقتصادی آن خلاصه نمی شود . ابعاد فرهنگی ، اجتماعی و پیامدهای  سیاسی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و تأثیر مثبت این صنعت در موضوعاتی چون محافظت از میراث فرهنگی ، پیشگری از تروریسم ، اشتغال زایی ، تعاملات فرهنگی با دیگر جوامع و در پی آن بحث گفتگو تمدنها ، بخوبی نمایان است . این مهم زمانی به وقوع  خواهد پیوست که برنامه ریزیها مدون و کلان ، مدیریت صحیح در برنامه ریزیهای جهانگردی ، سیاستگذاری درست و هوشمندانه جهت مقابله با چالش در پیش رو و استفاده از فرصت های متنوعی که این صنعت در حوزه های مختلف در کشور ایجاد می کند و نیز با استفاده از نقد و بررسی چالش های اصلی برنامه های توسعه و عمران پنج ساله اوّل تا چهارم در راستای توسعه پایدار و پویا ، کسب پرستیژ ( اعتبار ) میان  دیگر کشورها ، نمایاندن چهره واقعی ایران پس از اقلاب به جهانیان  و تغییر دیدگاه و نگرش آنان نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد . هر چند با وجود شفاف نبودن رویکردهای اساسی توسعه گردشگری در ایران و عدم داشتن و ارائه اطلاعات جامع زیر بنایی لازم ، توسعه این صنعت عظیم در کشورمان را با مشکل عدم تدوین برنامه ریزی  جامع چند ساله مواجه ساخته است ، لیکن ازدیاد گردشگران خارجی در خلال چند سال اخیر مبیّن  این نکته است که تجربیات خوبی در این راستا بدست آمده است که امید می رود این روند همچنان رشدی صعودی داشته باشد ، هر چند حوادث منطقه خاور میانه و بخصوص تحولات در خلیج فارس در آن بسیار تأثیر پذیر است . 
2- طرح موضوع ( بیان مسئله ) در حوزه سیاست و روابط بین الملل مسائل مختلفی مورد بررسی و ارزیابی کارشناسان و دانشجویان این رشته قرار گرفته است ، از بررسی موردی کشورهای مختلف جهان گرفته           و تعاملات آن کشورها در سطح منطقه و بین الملل تا بررسی مسائلی چون منافع ملی ، جهانی شدن ، امنیت و ... در میان رساله ها و کتب مختلفی که دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین الملل ارائه میدهند بندرت به مقوله گردشگری بر می خوریم . عدم توجه به این مسئله از اهمیت آن نمی کاهد ، حملات  تروریستی یازدهم سپتامبر در ایالات متحده آمریکا ، انفجارات اخیر در شهر لندن مبین این نکته بود که جهان کنونی با تمامی پیشرفتها و فن آوری  و تکنولوژی  بالایی که دارد بسیار آسیب پذیر و شکننده است در چنین فضای رعب آور و خصومت انگیز توسعه و تقویت تعاملات جوامع بشری می تواند یکی از مهمترین راههای تخفیف  و کاهش  تنش و نزاع  بین جوامع باشد و این مهم به بهترین شکل خود از طریق توسعه جهانگردی و گردشگری امکان پذیر است . 
Interachtions TourismConflict  1 Tensionبسیاری از کارشناسان معتقدند که صنعت گردشگری قادر است اقتصاد یک کشور را کارآمدتر کند ودراین راستا کتابهاومقالات بسیاری به رشته تحریردرآمده است که درجای خودحائز اهمیت است.ما در این رساله سعی داریم که ابعاد دیگر این صنعت پویا را در کشورمان بخصوص از نقطه نظر گسترش  واسط روابط مستقیم بین جمعیتی ( ایران و جهان ) بررسی کنیم و پیامدها ی متنبح از این صنعت نظیر افزایش درآمد سرانه کشور ، معرفی صنایع دستی و تولیدی ایران ، معرفی فرهنگ و تمدن بزرگ ایرانی و از همه مهمتر تأثیر مثبت این تعاملات بر افکار عمومی جوامع بشری که در اثر تبلیغات فراوان غالباً دارای پیش ذهن نادرست و خصمانه ای نسبت به کشورمان هستند مورد ارزیابی قرار دهیم . امید آنکه این مختصر بتواند جرقه ای باشد برای دیگر عزیزان پژوهشگر که در این حوزه به کار و تحقیق بپردازند که از این حیث و در این زمینه کشورمان بسیار محجور و غریب است . 




2 Tourism Industry 

3- اهمیت موضوع و ضرورت آن     اهمیت موضوع مورد بحث را می توان در موارد زیر خلاصه کرد : در ابتدا پاسخ به سئوالات اصلی این رساله و آن اینکه گردشگری و توسعه آن سبب گسترش تعاملات بین جوامع ( ایران و جهان ) خواهد شد یا خیر و تلاش جهت بررسی آن از نظر روابط بین الملل . آنگاه با استفاده از منابع مورد نظر به تحلیل توصیفی و شرح مسئله می پردازیم که در این راستا به مقایسه سیاست های صورت گرفته در خصوص صنعت گردشگری در برنامه های عمرانی کشور می پردازیم و با ارزیابی و تحلیل سعی بر بیان نقاط قوت و ضعف این برنامه ها داریم و نیز به ارائه راهکار و پیشنهاد جهت ارتقای این صنعت عظیم می پردازیم . 
4- اهداف     اهداف کلی این رساله شامل 2 بخش اهداف کلی و اهداف جزئی است که به شرح هر یک از آنان می پردازیم . 1-4- اهداف کلی یکی از مهمترین اهداف این رساله ارزیابی و تحلیل تأثیرات مثبت توسعه توریسم ( گردشگری ) در ایران  از نظر روابط بین الملل است . مسئله گردشگری در کشورمان مورد نقد و ارزیابی کارشناسان و دست اندرکاران مرتبط با این رشته صورت گرفته است و بارها از نظر فواید می توان مقاله و یا کتابی در مورد نقش این صنعت در تغییر نگرش جوامع ایرانی و غیر ایرانی نسبت به کشورمان و ارزیابی این تغییر دیدگاه و تأثیرات آن بر کشور مطلبی یافت . 
3

در نتیجه با بررسی و ارزیابی تأثیرات می توان در تدوین سیاستگذاریهای کلان در این زمینه به کارشناسان مرتبط کمک شایانی نمودتا بتوانندازاین صنعت به نحواحسن به عنوان یکی ازمولفه های مؤثر در سیاست خارجی نیز بهره گیرند . 
2-4- اهداف جبری بیان ضرورت ایجاد تعاملات بین جمعیتی ( ایران و جهان ) از طریق گردشگری پایدار و تأکید بر این نکته که گردشگری پایدار و بسط آن می تواند در تعاملات بین جمعیتی تأثیری مثبت داشته باشد و بایستی در این راستا با جدّیت تلاش نمود . عدم توجه و یا بی توجهی به این صنعت عظیم تأثیرات زیانباری دارد که متضرر اصلی آن کشورمان می باشد . از دیگر اهداف نگارنده تبیین توسعه گردشگری از دیگر ابعاد چون بُعد فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی ، تأثیر مثبت  آن بر محیط زیست و میراث فرهنگی و ... می باشد زیرا با بیان این تأثیرات می توان مسئله را از بعد روابط بین الدول بهتر  و شفاف تر بیان نمود . شاید بتوان از نظر روانشناختی به این مسئله پرداخت بازدید گردشگر داخلی و خارجی از اماکنی که کمتر موردتوجه قرار می گرفتند(روشتاهای دور تاریخی(ابیانه)غارهای تاریخی(غارهای لرستان) غارهای آبی که کمتر مطرح بودند ( غار آبی کلته خور زنجان ) و ... ) به ساکنان بومی آن مناطق به جز رونق اقتصادی که نصیب آنان می کند حس افتخار ، اعتماد  به نفس ، مباهات و ...  را نیز القا می کند و در نهایت به تقویت حس میهن پرستی آنان می انجامد و معضل (( عدم خودباوری )) جوانان ، فرار جوانان به آنسوی مرزها را کاهش دهد . 
4

5- فرضیه ها : الف ) فرضیه اصلی : توسعه صنعت گردشگری عامل اصلی کاهش تنش بین ایران و جامعه جهانی است . ب) فرضیه فرعی : توسعه صنعت گردشگری و گسترش  روابط بین جمعیتی ( ایران و جهان ) منجر به معرفی بازارهای اختصاصی و صنایع تولیدی ایران خواهد شد و نیز افزایش درآمد سرانه و تنوع بخشیدن  به منابع درآمدی کشور را موجب خواهد شد . 
1-5- سوالات : سوالات خود از 2 قسمت یعنی سوال اصلی و سوالات فرعی تشکیل شده است . 
1-1-5- سوال اصلی آیا توسعه گردشگری در ایران به گسترش تعاملات سیاسی – اجتماعی با دیگر جوامع می انجامد ؟ 2-1-5- سوالات فرعی - آیا توسعه گردشگری در ایران سبب جلب سرمایه های خارجی و افزایش تولید نا خالص ملی می شود ؟ - پیامدهای اقتصادی صنعت گردشگری در ایران چگونه است ؟ - میزان درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری در کشور نسبت به دیگر کشورها چگونه است ؟ - تفاوت نظرات افراد خارجی واردنشده به ایران باقبل ازورودشان به کشورمان چگونه بوده است؟ 5

- علت سرمایه گذاری اندک دولت در این صنعت و عدم هماهنگی سازمانهای مرتبط با این صنعت چیست ؟ - تحولات در صنعت گردشگری پس از تأسیس سازمان گردشگری و سازمان میراث فرهنگی در کشورمان چیست ؟ و با گذشته چه تفاوتی در سیاستگزاری  امور دارد ؟ 



6

پی نوشت های فصل اول : • 1. محمود سریع القلم ، روش تحقیق در علوم سیاسی  ، چاپ دوم ، ( تهران : نشر و پژوهش فروزان روز ، 1381 ) • 2. محمد رضا حافظ نیا ، مقدمه ای بر روش تحقیق  در علوم انسانی ، چاپ هشتم ،        ( تهران  انتشارات سمت ، 1382 ) • 3. ابولقاسم طاهری ،روش تحقیق در علوم سیاسی،چاپ دوم،( تهران : نشر قدس ،1382 ) 


فصل دوم


1- روش گردآوری اطلاعات : 2- مفاهیم و تعریف 1-2- مفهوم سیاست 1-1-2- روابط بین الملل 2-1-2- جامعه جهانی 2-2- سازمانهای بین المللی3-2- توسعه پایدار 1-3-2- توسعه پایدار گردشگری 4-2- فرهنگ 1-4-2- فرهنگ پذیری 
- پاورقی های فصل دوم 


1- روش گردآوری اطلاعات تحقیق فوق ، بر اساس ماهیت و روش در زمره تحقیقات توصیفی – تحلیلی است ، که با استفاده از روش کتابخانه ای – تحلیل محتوا  به بررسی مسائل مورد نظر پرداخته نشده است . در این خصوص ، سعی شده است از منابع  در دسترس چون : کتب مرتبط ، استفاده از فصلنامه ها و ماهنامه های تخصصی ، مقالات ، روزنامه ها ، گزارشات پژوهشی ، پایان نامه های تحصیلی ( که متأسفانه در مورد موضوع مورد نظر بندرت پایان نامه ای یافت می شد ) و استفاده از سیستمهای اطلاع رسانی رایانه ای که در ارتباط با موضوع مورد پژوهش بودند بهره گیریم . 
2- مفاهیم و تعاریف :  1-2- تعریف سیاست : تعاریف زیادی از سیاست شده است ، از جمله : ''سیاست ، علم  فرمانروایی بر کشورهاست '' ،        '' سیاست ، فن و عمل فرمانروایی بر جوامع انسانی است ''  ، در هر دوی این تعریف ها سیاست را امری مرتبط با قدرت می بینیم ، چه این قدرت بصورت سازمان یافته ( دولت ) باشد و یا در جوامع گسترده تری باشد . بر تران دوژنل استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه پاریس سیاست را 1
بررسی و شناخت ریشه ای هر گونه اعمال قدرت و نفوذ می داند و قدرت را به مفهوم واژه ای آن در نظر می گیرد ، به هر صورت (( علم سیاست )) تحلیل و مطالعه نظم در توزیع قدرت بین واحدهای سیاسی کم و بیش با ثبات و پیشرفته است  که در آن رفتار دولتها بر اساس منافع ملی است و عملکرد آنان نیز بر اساس عناصر شکل دهنده قدرت دولت و یا گروههای دولتی می باشد.آقای ابوالحمد ، سیاست را بررسی اشکال مختلف قدرت در جامعه انسانی می داند ، از آنجائیکه قدرت قادر است اشکال گوناگون به خود  بگیرد و از اقتدار که نوع عالی قدرت است آغاز        می گردد  و به زور و تسلط که نوع قدرت صرف و بدون هیچ ملاحظه هنجاری و ارزشی است ، ختم می گردد . واژه هایی مانند نفوذ ، فشار ، اعتبار ( پرستیژ ) و بعضاً ایدئولوژی می تواند از اشکال قدرت باشند . نقاط میانی بین اقتدار و اجبار ار می پوشانند . آنچه در تمامی این تعاریف مشترک است آن است که مهمترین پدیده ثابتی که در علوم سیاسی موضوع اصلی است پدیده دولت است  ، یعنی عامل کمّی در تعریف سیاست حول موضوع دولت محدودیت دارد و دولت هم رابطه بسیار تنگاتنگ با قدرت دارد . شاید بتوان بطور خلاصه سیاست را علمی دانست که تمام اشکال روابط قدرت را در زمان و مکانهای گوناگون شامل می گردد و چگونگی اعمال این قدرت را نشان می دهد .Fundamental – Theorerical  Researches* Des  criptive – Analgtic  Researches** Power *** 2 Authotity****

1-1-2- روابط بین الملل : روابط بین الملل به مجموعه کنش ها و واکنش های اعضای جامعه بین المللی برای تأمین منافع و مصالح خویش یا دفع ضررهای احتمالی می گویند .  بدین ترتیب روابط بین الملل به ارتباطات میان دولتها محدود نمی گردد . در هر کشوری گروههای اجتماعی فعالی وجود دارند که با گروههای مشابه خود در دیگر کشورها جهت انجام اهداف ارتباط بر قرار می کنند و نهادهایی را بوجود می آورند و یا سازمان هایی را تشکیل می دهند .    اگر در ارتباط  صورت گرفته ما بین این گروهها ارزش های قابل توجه ای که در زندگی بین المللی تأثیر گذار باشند رابطه بین المللی خوانده می شود . هالتی اصطلاح روابط بین الملل را جدا از سیاست بین الملل می داند و مطالعه روابط بین الملل را شامل بررسی سیاست های خارجی یا روندهای سیاسی میان ملل می داند ، هر چند دیگر جنبه های روابط  میان جوامع مختلف و مطالعات اتحادیه های بین المللی ، جهانگردی ، تجارت بین الملل ، حمل و نقل ، ارتباط و گسترش اخلاق و ارزش های بین المللی را نیز در نظر می گیرد .  اصطلاح روابط بین الملل مربوط است به تمام اشکال و حالات متقابل یا داد و ستد بین اعضا و بازیگران مستقل در صحنه جهانی جوامع و جوامع ملی است . مطالعه روابط بین الملل شامل تجزیه و تحلیل سیاست خارجی یا فراگردهای سیاسی میان ملتها در مفهوم کلی آن است ، در زمینه های اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و غیره اطلاق می گردد .  Institutions* International  Unions** Political  Process ***3




دانش روابط بین الملل محصولی است مستقل و وجه بارز آن تعاملات ،  درگیری و یا داد و ستد واحدهای سیاسی مستقل است و هیچ مقام و ارگان بر آنان نظارت ندارد . روابط بین الملل شامل امور و مسائلی است که زائیده انبوهی از داده ها ، نیروها ، پدیده ها و حوادثی است که سیاستگذار ممکن است اساساً  به نتایج  و پیامدهای احتمالی آنها آگاهی و حساسیت نداشته باشد به عبارت دیگر تنها حاصل آن جمع جبری سیاست های خارجی کشورها نیست بلکه طیف وسیعتری را در بر می گیرد  که در آن تعاملات و داد و ستد واحدهای سیاسی صورت می گیرد . بطور خلاصه  می توان روابط بین الملل را چنین تعریف کرد ؛ مجموعه کنش های اعضای جامعه بین الملل جهت تأمین منافع خویش و یا دفع ضررهای احتمالی  را می گویند  ، و با توجه به تشکیل نهادها و گروههای مشابه در دیگر کشورها و رابطه این نهادها  و سازمانها با یکدیگر رابطه دولتها با یکدیگر بیشتر شده  و روابط در سطح بین المللی بر قرار  می گردد .  بطور کلی در یک مطالعه جامع  از روابط بین الملل بسیاری از گروههای معتبر و قدرتمند اجتماعی ، ملتها ، پیمان های منطقه ای و ...  را باید در نظر گرفت . 

فصل اول کلیات پژوهش مقدمه اهمیت صنعت گردشگری تنها در بعد اقتصادی آن خلاصه نمی شود . ابعاد فرهنگی ، اجتماعی و پیامدهای  سیاسی آن نیز از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و تأثیر مثبت این صنعت در موضوعاتی چون محافظت از میراث فرهنگی ، پیشگری از تروریسم ، اشتغال زایی ، تعاملات فرهنگی با دیگر جوامع و در پی آن بحث گفتگو تمدنها ، بخوبی نمایان است . این مهم زمانی به وقوع  خواهد پیوست که برنامه ریزیها مدون و کلان ، مدیریت صحیح در برنامه ریزیهای جهانگردی ، سیاستگذاری درست و هوشمندانه جهت مقابله با چالش در پیش رو و استفاده از فرصت های متنوعی که این صنعت در حوزه های مختلف در کشور ایجاد می کند و نیز با استفاده از نقد و بررسی چالش های اصلی برنامه های توسعه و عمران پنج ساله اوّل تا چهارم در راستای توسعه پایدار و پویا ، کسب پرستیژ ( اعتبار ) میان  دیگر کشورها ، نمایاندن چهره واقعی ایران پس از اقلاب به جهانیان  و تغییر دیدگاه و نگرش آنان نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود داشته باشد . هر چند با وجود شفاف نبودن رویکردهای اساسی توسعه گردشگری در ایران و عدم داشتن و ارائه اطلاعات جامع زیر بنایی لازم ، توسعه این صنعت عظیم در کشورمان را با مشکل عدم تدوین برنامه ریزی  جامع چند ساله مواجه ساخته است ، لیکن ازدیاد گردشگران خارجی در خلال چند سال اخیر مبیّن  این نکته است که تجربیات خوبی در این راستا بدست آمده است که امید می رود این روند همچنان رشدی صعودی داشته باشد ، هر چند حوادث منطقه خاور میانه و بخصوص تحولات در خلیج فارس در آن بسیار تأثیر پذیر است . 2- طرح موضوع ( بیان مسئله ) در حوزه سیاست و روابط بین الملل مسائل مختلفی مورد بررسی و ارزیابی کارشناسان و دانشجویان این رشته قرار گرفته است ، از بررسی موردی کشورهای مختلف جهان گرفته           و تعاملات آن کشورها در سطح منطقه و بین الملل تا بررسی مسائلی چون منافع ملی ، جهانی شدن ، امنیت و ... در میان رساله ها و کتب مختلفی که دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین الملل ارائه میدهند بندرت به مقوله گردشگری بر می خوریم . عدم توجه به این مسئله از اهمیت آن نمی کاهد ، حملات  تروریستی یازدهم سپتامبر در ایالات متحده آمریکا ، انفجارات اخیر در شهر لندن مبین این نکته بود که جهان کنونی با تمامی پیشرفتها و فن آوری  و تکنولوژی  بالایی که دارد بسیار آسیب پذیر و شکننده است در چنین فضای رعب آور و خصومت انگیز توسعه و تقویت تعاملات جوامع بشری می تواند یکی از مهمترین راههای تخفیف  و کاهش  تنش و نزاع  بین جوامع باشد و این مهم به بهترین شکل خود از طریق توسعه جهانگردی و گردشگری امکان پذیر است . Interachtions TourismConflict  1 Tensionبسیاری از کارشناسان معتقدند که صنعت گردشگری قادر است اقتصاد یک کشور را کارآمدتر کند ودراین راستا کتابهاومقالات بسیاری به رشته تحریردرآمده است که درجای خودحائز اهمیت است.ما در این رساله سعی داریم که ابعاد دیگر این صنعت پویا را در کشورمان بخصوص از نقطه نظر گسترش  واسط روابط مستقیم بین جمعیتی ( ایران و جهان ) بررسی کنیم و پیامدها ی متنبح از این صنعت نظیر افزایش درآمد سرانه کشور ، معرفی صنایع دستی و تولیدی ایران ، معرفی فرهنگ و تمدن بزرگ ایرانی و از همه مهمتر تأثیر مثبت این تعاملات بر افکار عمومی جوامع بشری که در اثر تبلیغات فراوان غالباً دارای پیش ذهن نادرست و خصمانه ای نسبت به کشورمان هستند مورد ارزیابی قرار دهیم . امید آنکه این مختصر بتواند جرقه ای باشد برای دیگر عزیزان پژوهشگر که در این حوزه به کار و تحقیق بپردازند که از این حیث و در این زمینه کشورمان بسیار محجور و غریب است .  2 Tourism Industry 3- اهمیت موضوع و ضرورت آن     اهمیت موضوع مورد بحث را می توان در موارد زیر خلاصه کرد : در ابتدا پاسخ به سئوالات اصلی این رساله و آن اینکه گردشگری و توسعه آن سبب گسترش تعاملات بین جوامع ( ایران و جهان ) خواهد شد یا خیر و تلاش جهت بررسی آن از نظر روابط بین الملل . آنگاه با استفاده از منابع مورد نظر به تحلیل توصیفی و شرح مسئله می پردازیم که در این راستا به مقایسه سیاست های صورت گرفته در خصوص صنعت گردشگری در برنامه های عمرانی کشور می پردازیم و با ارزیابی و تحلیل سعی بر بیان نقاط قوت و ضعف این برنامه ها داریم و نیز به ارائه راهکار و پیشنهاد جهت ارتقای این صنعت عظیم می پردازیم . 4- اهداف     اهداف کلی این رساله شامل 2 بخش اهداف کلی و اهداف جزئی است که به شرح هر یک از آنان می پردازیم . 1-4- اهداف کلی یکی از مهمترین اهداف این رساله ارزیابی و تحلیل تأثیرات مثبت توسعه توریسم ( گردشگری ) در ایران  از نظر روابط بین الملل است . مسئله گردشگری در کشورمان مورد نقد و ارزیابی کارشناسان و دست اندرکاران مرتبط با این رشته صورت گرفته است و بارها از نظر فواید می توان مقاله و یا کتابی در مورد نقش این صنعت در تغییر نگرش جوامع ایرانی و غیر ایرانی نسبت به کشورمان و ارزیابی این تغییر دیدگاه و تأثیرات آن بر کشور مطلبی یافت . 3در نتیجه با بررسی و ارزیابی تأثیرات می توان در تدوین سیاستگذاریهای کلان در این زمینه به کارشناسان مرتبط کمک شایانی نمودتا بتوانندازاین صنعت به نحواحسن به عنوان یکی ازمولفه های مؤثر در سیاست خارجی نیز بهره گیرند . 2-4- اهداف جبری بیان ضرورت ایجاد تعاملات بین جمعیتی ( ایران و جهان ) از طریق گردشگری پایدار و تأکید بر این نکته که گردشگری پایدار و بسط آن می تواند در تعاملات بین جمعیتی تأثیری مثبت داشته باشد و بایستی در این راستا با جدّیت تلاش نمود . عدم توجه و یا بی توجهی به این صنعت عظیم تأثیرات زیانباری دارد که متضرر اصلی آن کشورمان می باشد . از دیگر اهداف نگارنده تبیین توسعه گردشگری از دیگر ابعاد چون بُعد فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی ، تأثیر مثبت  آن بر محیط زیست و میراث فرهنگی و ... می باشد زیرا با بیان این تأثیرات می توان مسئله را از بعد روابط بین الدول بهتر  و شفاف تر بیان نمود . شاید بتوان از نظر روانشناختی به این مسئله پرداخت بازدید گردشگر داخلی و خارجی از اماکنی که کمتر موردتوجه قرار می گرفتند(روشتاهای دور تاریخی(ابیانه)غارهای تاریخی(غارهای لرستان) غارهای آبی که کمتر مطرح بودند ( غار آبی کلته خور زنجان ) و ... ) به ساکنان بومی آن مناطق به جز رونق اقتصادی که نصیب آنان می کند حس افتخار ، اعتماد  به نفس ، مباهات و ...  را نیز القا می کند و در نهایت به تقویت حس میهن پرستی آنان می انجامد و معضل (( عدم خودباوری )) جوانان ، فرار جوانان به آنسوی مرزها را کاهش دهد .   45- فرضیه ها : الف ) فرضیه اصلی : توسعه صنعت گردشگری عامل اصلی کاهش تنش بین ایران و جامعه جهانی است . ب) فرضیه فرعی : توسعه صنعت گردشگری و گسترش  روابط بین جمعیتی ( ایران و جهان ) منجر به معرفی بازارهای اختصاصی و صنایع تولیدی ایران خواهد شد و نیز افزایش درآمد سرانه و تنوع بخشیدن  به منابع درآمدی کشور را موجب خواهد شد . 1-5- سوالات : سوالات خود از 2 قسمت یعنی سوال اصلی و سوالات فرعی تشکیل شده است . 1-1-5- سوال اصلی آیا توسعه گردشگری در ایران به گسترش تعاملات سیاسی – اجتماعی با دیگر جوامع می انجامد ؟ 2-1-5- سوالات فرعی - آیا توسعه گردشگری در ایران سبب جلب سرمایه های خارجی و افزایش تولید نا خالص ملی می شود ؟ - پیامدهای اقتصادی صنعت گردشگری در ایران چگونه است ؟ - میزان درآمدهای حاصل از صنعت گردشگری در کشور نسبت به دیگر کشورها چگونه است ؟ - تفاوت نظرات افراد خارجی واردنشده به ایران باقبل ازورودشان به کشورمان چگونه بوده است؟ 5- علت سرمایه گذاری اندک دولت در این صنعت و عدم هماهنگی سازمانهای مرتبط با این صنعت چیست ؟ - تحولات در صنعت گردشگری پس از تأسیس سازمان گردشگری و سازمان میراث فرهنگی در کشورمان چیست ؟ و با گذشته چه تفاوتی در سیاستگزاری  امور دارد ؟ 6• پی نوشت های فصل اول : • 1. محمود سریع القلم ، روش تحقیق در علوم سیاسی  ، چاپ دوم ، ( تهران : نشر و پژوهش فروزان روز ، 1381 ) • 2. محمد رضا حافظ نیا ، مقدمه ای بر روش تحقیق  در علوم انسانی ، چاپ هشتم ،        ( تهران  انتشارات سمت ، 1382 ) • 3. ابولقاسم طاهری ،روش تحقیق در علوم سیاسی،چاپ دوم،( تهران : نشر قدس ،1382 )   فصل دوم1- روش گردآوری اطلاعات : 2- مفاهیم و تعریف 1-2- مفهوم سیاست 1-1-2- روابط بین الملل 2-1-2- جامعه جهانی 2-2- سازمانهای بین المللی3-2- توسعه پایدار 1-3-2- توسعه پایدار گردشگری 4-2- فرهنگ 1-4-2- فرهنگ پذیری - پاورقی های فصل دوم 1- روش گردآوری اطلاعات تحقیق فوق ، بر اساس ماهیت و روش در زمره تحقیقات توصیفی – تحلیلی است ، که با استفاده از روش کتابخانه ای – تحلیل محتوا  به بررسی مسائل مورد نظر پرداخته نشده است . در این خصوص ، سعی شده است از منابع  در دسترس چون : کتب مرتبط ، استفاده از فصلنامه ها و ماهنامه های تخصصی ، مقالات ، روزنامه ها ، گزارشات پژوهشی ، پایان نامه های تحصیلی ( که متأسفانه در مورد موضوع مورد نظر بندرت پایان نامه ای یافت می شد ) و استفاده از سیستمهای اطلاع رسانی رایانه ای که در ارتباط با موضوع مورد پژوهش بودند بهره گیریم . 2- مفاهیم و تعاریف :  1-2- تعریف سیاست : تعاریف زیادی از سیاست شده است ، از جمله : ''سیاست ، علم  فرمانروایی بر کشورهاست '' ،        '' سیاست ، فن و عمل فرمانروایی بر جوامع انسانی است ''  ، در هر دوی این تعریف ها سیاست را امری مرتبط با قدرت می بینیم ، چه این قدرت بصورت سازمان یافته ( دولت ) باشد و یا در جوامع گسترده تری باشد . بر تران دوژنل استاد جامعه شناسی سیاسی دانشگاه پاریس سیاست را 1بررسی و شناخت ریشه ای هر گونه اعمال قدرت و نفوذ می داند و قدرت را به مفهوم واژه ای آن در نظر می گیرد ، به هر صورت (( علم سیاست )) تحلیل و مطالعه نظم در توزیع قدرت بین واحدهای سیاسی کم و بیش با ثبات و پیشرفته است  که در آن رفتار دولتها بر اساس منافع ملی است و عملکرد آنان نیز بر اساس عناصر شکل دهنده قدرت دولت و یا گروههای دولتی می باشد.آقای ابوالحمد ، سیاست را بررسی اشکال مختلف قدرت در جامعه انسانی می داند ، از آنجائیکه قدرت قادر است اشکال گوناگون به خود  بگیرد و از اقتدار که نوع عالی قدرت است آغاز        می گردد  و به زور و تسلط که نوع قدرت صرف و بدون هیچ ملاحظه هنجاری و ارزشی است ، ختم می گردد . واژه هایی مانند نفوذ ، فشار ، اعتبار ( پرستیژ ) و بعضاً ایدئولوژی می تواند از اشکال قدرت باشند . نقاط میانی بین اقتدار و اجبار ار می پوشانند . آنچه در تمامی این تعاریف مشترک است آن است که مهمترین پدیده ثابتی که در علوم سیاسی موضوع اصلی است پدیده دولت است  ، یعنی عامل کمّی در تعریف سیاست حول موضوع دولت محدودیت دارد و دولت هم رابطه بسیار تنگاتنگ با قدرت دارد . شاید بتوان بطور خلاصه سیاست را علمی دانست که تمام اشکال روابط قدرت را در زمان و مکانهای گوناگون شامل می گردد و چگونگی اعمال این قدرت را نشان می دهد .Fundamental – Theorerical  Researches* Des  criptive – Analgtic  Researches** Power *** 2 Authotity****1-1-2- روابط بین الملل : روابط بین الملل به مجموعه کنش ها و واکنش های اعضای جامعه بین المللی برای تأمین منافع و مصالح خویش یا دفع ضررهای احتمالی می گویند .  بدین ترتیب روابط بین الملل به ارتباطات میان دولتها محدود نمی گردد . در هر کشوری گروههای اجتماعی فعالی وجود دارند که با گروههای مشابه خود در دیگر کشورها جهت انجام اهداف ارتباط بر قرار می کنند و نهادهایی را بوجود می آورند و یا سازمان هایی را تشکیل می دهند .    اگر در ارتباط  صورت گرفته ما بین این گروهها ارزش های قابل توجه ای که در زندگی بین المللی تأثیر گذار باشند رابطه بین المللی خوانده می شود . هالتی اصطلاح روابط بین الملل را جدا از سیاست بین الملل می داند و مطالعه روابط بین الملل را شامل بررسی سیاست های خارجی یا روندهای سیاسی میان ملل می داند ، هر چند دیگر جنبه های روابط  میان جوامع مختلف و مطالعات اتحادیه های بین المللی ، جهانگردی ، تجارت بین الملل ، حمل و نقل ، ارتباط و گسترش اخلاق و ارزش های بین المللی را نیز در نظر می گیرد .  اصطلاح روابط بین الملل مربوط است به تمام اشکال و حالات متقابل یا داد و ستد بین اعضا و بازیگران مستقل در صحنه جهانی جوامع و جوامع ملی است . مطالعه روابط بین الملل شامل تجزیه و تحلیل سیاست خارجی یا فراگردهای سیاسی میان ملتها در مفهوم کلی آن است ، در زمینه های اجتماعی ، فرهنگی ، سیاسی و غیره اطلاق می گردد .  Institutions* International  Unions** Political  Process ***3 دانش روابط بین الملل محصولی است مستقل و وجه بارز آن تعاملات ،  درگیری و یا داد و ستد واحدهای سیاسی مستقل است و هیچ مقام و ارگان بر آنان نظارت ندارد . روابط بین الملل شامل امور و مسائلی است که زائیده انبوهی از داده ها ، نیروها ، پدیده ها و حوادثی است که سیاستگذار ممکن است اساساً  به نتایج  و پیامدهای احتمالی آنها آگاهی و حساسیت نداشته باشد به عبارت دیگر تنها حاصل آن جمع جبری سیاست های خارجی کشورها نیست بلکه طیف وسیعتری را در بر می گیرد  که در آن تعاملات و داد و ستد واحدهای سیاسی صورت می گیرد . بطور خلاصه  می توان روابط بین الملل را چنین تعریف کرد ؛ مجموعه کنش های اعضای جامعه بین الملل جهت تأمین منافع خویش و یا دفع ضررهای احتمالی  را می گویند  ، و با توجه به تشکیل نهادها و گروههای مشابه در دیگر کشورها و رابطه این نهادها  و سازمانها با یکدیگر رابطه دولتها با یکدیگر بیشتر شده  و روابط در سطح بین المللی بر قرار  می گردد .  بطور کلی در یک مطالعه جامع  از روابط بین الملل بسیاری از گروههای معتبر و قدرتمند اجتماعی ، ملتها ، پیمان های منطقه ای و ...  را باید در نظر گرفت . 

قیمت فایل فقط 23,400 تومان

خرید

برچسب ها : تاثیرات مثبت توریست , پروژه , پژوهش , مقاله , تحقیق , جزوه , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود تحقیق , دانلود جزوه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر